.

7 May 2012

Resim üstüne yazı eklentisi

Blogger resim üstüne yazı eklentisi 

Bu eklentimiz Serhat Yıldıko tarafından istenmiştir , blogger blogunda kullanmak isteyenler kullanabilirler..

Lafı uzatmadan eklentinin DEMO'suna bakabilir ve aşağıdaki yolları takip ederek blogunuza ekleyebilirsiniz..

Hemen anlatıma geçelim..

Aşağıdaki kodu bulun..
]]></b:skin>
Bir satır üstüne alttaki kodları ekleyelim..
#arka{
    background-color:#FFFFFF;

    
  
}
#arka li{
    display:inline-block;
    box-shadow: 0px 1px 6px rgba(0, 0, 0, 0.2);
    -moz-box-shadow: 0px 1px 6px rgba(0, 0, 0, 0.2);
    -webkit-box-shadow: 0px 1px 6px rgba(0, 0, 0, 0.2);
}
.text{
    padding:3px 5px;
    font-size:12px;
    width:175px;
    color:#FFFFFF;
    background: #000000;
    background: rgba(0,0,0,0.5);
    position:relative;
    z-index:1;
    text-align:center;
    
    margin-top:-36px;
    -webkit-transition: background 1s;
    -moz-transition: background 1s;
    -o-transition: background 1s;
    transition: background 1s;
}
.text:hover{
    -webkit-transition: background 1s;
    -moz-transition: background 1s;
    -o-transition: background 1s;
    transition: background 1s;
    background: #000000;
    background: #000000;
}
Yukarıdaki işlemi yaptıysanız kaydedin ve yerleşim kısmına girerek , gadget ekle > HTML/JavaScript seçeneği ile açılan panele aşağıdaki kodlarımızı ekleyelim..
<div id="arka">
    <li><a href="#"><img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjXL9HTGNuBKE25hxETGMYTLoVWvHp6GPlmTyNkDWibTuw01M9aA7jz6EVMt63IKUN7dQYzE_QbV-jTfKDdR5BDaJN_iz68QQtQzjCvOEvoU44hDXo0euhVSLe245fnT6Y5MSrkM6KB/s1600/alt-bar.png" width="185" height="120" /></a>
    <div class="text">Deneme Yazı 1 , Bu Bir Denemedir....</div></li>

 
    <li><a href="#"><img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjh3UzsTUzcx7QkYcg5mm4eHNkXl663Z5D4VVbhoUCNapMYoIJ0OHOLbeUP_KqqcNhnKldiUR4IF29MRonoasAXzvi4tz6ljdKBsL_S9Lfn6VelER62-u-GEw2x7EgeT1cVyF-l8j5m/s1600/gadget+ortalama.png" width="185" height="120" /></a>
    <div class="text">Deneme Yazı 2 , Bu Bir Denemedir....</div></li>

 
    <li><a href="#"><img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgieIBgR_RCqQomW2YXziJbdxVoyUfCtA-GmpqbuVIRafFzcyjZRRd2gxTxPSAC0tL8YswLYCoaQpy-aS7B6ZdTsrcEN37NJ5aaG9_uynU91UH9CMLKdE03wIzQ1yauIUdRHXneAtGS/s1600/mause-blogger.png" width="185" height="120" /></a>
    <div class="text">Deneme Yazı 3 , Bu Bir Denemedir....DENEME</div></li>

 
    
 
   
</div>
Kırmızı yazılar resim linkleriniz, mavi yazılar resim açıklamaları , yeşil # tıklandığında gitmek istediğiniz adres...Bu işlemide yaptıysak eklentimiz hazırdır , son olarak yapmamız gereken , eklediğiniz eklentiyi , konu üstüne taşımak..




<<< Bu Yazı için Arama Sonuçları  >>>

Resim üstüne yazı eklentisi , Blogger Resim üstüne yazı eklentisi , Resim üstüne yazı yazma , Resim üstüne nasıl yazı yazılır , blogger resimm eklentileri , blogger image widgets , 


Eklentileri.blogspot.com Hakkında.


Blogumuz ilk yayınından bu güne , blogger eklentilerini , tüm blogger kullanıcılarına ulaştırmak için yayın yapmış , bu süre içinde hiç bir şekilde kar/gelir elde etmemiş , etmiyecektir..Lütfen desteklerinizi bizden esirgemeyin..

Bizi Facebook ve Twitter üzerinden de takip edebilirsiniz..

19 yorum:

Serhat Yıldıko dedi ki...

Hocam teşekkür ederim eline sağlık. Bir şey sorucam, temanın yerleşiminde gatget ekleme yeri olmayan bi bölüme nasıl eklerim. yani gatget bölümü nasıl oluştururum ?

Serhat Yıldıko dedi ki...

Bir de burda görünücek yazıları herhangi bir etiketle kontrol edemez miyiz ? yani 'haber' etiketli yazılar burda otomatik görünücek mesela?

Eklentileri.Blogspot dedi ki...

yorum panelinin üstünde de yazdığı gibi konu dışı soruları artık eklentileri.blogspot@gmail.com adresinden sorunuz , bu şekilde konu içinde kirlilik oluşuyor..saygılarımla..

Unknown dedi ki...

Mrb hocam yerı degıl fakar onemlı bır sorum olacak bende blogumun sızın kı gıbı bır teması ıstıyorum yayınlar cerceve ıcınde cıkacacak devamını oku bolumu olacak fakat yayınlar daha kucuk olacak
Bunu yapabılmemın bır yolu varmı varsa
ahmetyildirim1453@gmail.com mesaj atarsanız sevınırım

Serhat Yıldıko dedi ki...

Görmemişim onu kusura bakma da ikinci sorum konuyla ilgili.
'Bir de burda görünücek yazıları herhangi bir etiketle kontrol edemez miyiz ? yani 'haber' etiketli yazılar burda otomatik görünücek mesela?'

Ayrıca bu haber kutularının altındaki siyah arka planlar eklen başlık kısa olursa küçülüyor (şurdaki gibi: www.webroz.com), hep aynı kalmasını nasıl sağlarım?

Eklentileri.Blogspot dedi ki...

@Serhat Yıldıko

Etiketle kontrol etmek mümkün olabilir, bir ara bakarım mutlaka , bunun haricinde diğer sorunuz için kod içinde resim ve yazı boyutuyla oynayabilirsiniz..

Adsız dedi ki...

Eklentinin aynını Ugur Dalkıran'ın sitesinde görmüştüm farklı bir isimle.

En azından bir kaynak gösterir insan.

http://ugurdalkiran.com/css-ile-one-cikan-yazilar-manset-olusturma.html

Eklentileri.Blogspot dedi ki...

@Hit Adam

Şuan blogunuza bir baktımda, blogger-eklentileri etiketli ilk konunuz olan ;

http://www.hitadam.com/2012/04/css-sprite-iletisim-menusu-yapimi.html

yazınız sizemi ait ?

Demişsinizki ; En azından bir kaynak gösterir insan. ( komik olmayın )

Adsız dedi ki...

Ben çeviri yapıyorum farkındamısın? Başka sitelerdeki kodları aynen alıp kendim yapmışım gibi göstermiyorum bunun farkındamısın? Komik olma.

Eklentileri.Blogspot dedi ki...

Blogumuzda yaklaşık olarak 90'a yakın eklenti var , hiçbirinde de kendimin yaptığım tarzında bir ibare yazmadım..

Dediklerinizle çelişkiye düşmeyin, şimdi hem bu konuyu , hemde diğer konuyu gözden geçirip aradaki kod farklarına bakın..

Ordaki eklenti doğru düzgün çalışmıyor bile..

Ayrıca çeviri yaptığınızda değiştirdiğiniz yerler sadece div etiketi falan vs.. sanki emek harcıyormuşsunuz gibi konuşuyorsunuz , sizin o dediğinizi bende yapıyorum farkettiyseniz...

Neyin çabasını veriyorsunuz anlamış değilim, oturup kendiniz kod yazsanız anlayacamda , sağdan soldan topladığınız kodlarla burda ahkam kesiyorsunuz...

Benim herhangi bir konuda kendi kodum yoktur , blogdaki bütn kodlar başka bloglardan alınmıştır , 90 konu varsa 85i yabancu kaynaklardan belki 5 tanesi türkçe kaynaklardan düzenlenerek yazılmıştır..

Bu bir emek değildir, ben sadece paylaşırım , herhangi bir çıkarım yok tamamen zevk üzerine , ağlayacaksanız başka duvarda ağlayın lütfen..yada her yazdığınız konunuza kaynak ekleyin ciddiye alalım sizi..

Adsız dedi ki...

Gerçekten faydalandığım her siteye link verdim ben okuyucularımda beni gayet ciddiye alıyor merak etme.

Ugur Dalkıran'ın sitesindeki eklenti düzgün çalışıyor yalnızca resim yüklenecek o kadar sanki kodlar bozulmuşta kendin çalıştırmışsın gibi konuşma.

Çeviriye link eklemek benim insiyatifimde olan bir şey uygun görürsem zaten eklerim.

Ne yani çeviri emek değil mi? O kodları kopyalayıp bloguma yapıştırmıyorum ben tek tek düzenliyorum, kendi bilgilerimi ekliyorum, kendi cümlelerimi kullanıyorum.

Benim ağladığım felan yok burası ağlama duvarı da değil yani :D

Eklentileri.Blogspot dedi ki...

Neyse siz benim ne demek istediğimi anladınız , başka birşey söylemek istemiyorum...

Sizin okuyucularınız sizi ciddiye alsınlar , isterseniz bir konu açında beni ciddiye almasınlar...

Birde öyle bir cümle kurmuşsunuzki ;

""Ne yani çeviri emek değil mi? O kodları kopyalayıp bloguma yapıştırmıyorum ben tek tek düzenliyorum, kendi bilgilerimi ekliyorum, kendi cümlelerimi kullanıyorum.""

biz zaten kendi bilgilerimizi eklemiyoruz , kendi cümlelerimizi kullanmıyoruz =)resimler bile kendimizin değil =) hatta bu blog bile bizim değil aslında....

Adsız dedi ki...

En başında kodları aldığınız sitenin hakkının yendiği düşüncesiyle yorum yaptım hala da o düşüncemi haklı buluyorum neyse.

Size sizin olmayan yazılarınız ve blogunuzla başarılar..

Eklentileri.Blogspot dedi ki...

Halen aynı şeyi tekrarlıyorsunuz , sanki kendiniz herşeyi yapıyormuşsunuz gibi yazıyorsunuz..

bana bir tane bana ait olmayan yazı gösteremezsiniiz iddaa ediyorum ! ama bana ait olmayan düzenlenmiş kodlar gösterebilirsiniz , tıpkı sizin yaptığınız gibi..

zaten kendinizi methettiğiniz kadar iyi bir blogger yazarı olsaydınız , bu konuları buradan değil , yorum panelinin üstündede yazdığı gibi , eklentileri.blogspot@gmail.com adresinden yazabilirdiniz...

Ama dediğiniz gibi , ben zevkine burdayım bir çıkarım olamaz hiç bir şekilde...yazdıklarınızda burda kalsın , hani o sizi ciddiye alan okurlarınıza gösterirsiniz =)

size iyi günler diliyorum..yazmak isterseniz devam edebilirsiniz bu konu altından..başka bir soru sıkıntınız varsa , eklentileri.blogspot@gmail.com adresinden beklerim..

Adsız dedi ki...

Ben söyleyeceğimi söyledim, yorumlar kalabilir.

Sosyofikir dedi ki...

Hit adam'ı da tanırım, bu sitenin adminini de tanırım. Yer yer, zaman zaman iki siteyi de ziyaret ederim. Ama gerçekten de iki siteninde çevirilerde iyi olduğunu düşünüyorum. Her iki site de yabancı kaynakları iyi kullanabiliyorlar. Ayrıca Hitadam'ın yaptığı kendi temaları da mevcut, bunun yanı sıra eklentileri.blogspot.com adresinin de hiçbir yerde göremediğim eklentileri bulabileceğim bir kaynak olduğunu da biliyorum. İki blog sahibi de gerçekten kaliteli bireyler ve blogcular. Bu yüzden belli ki bir yanlış anlaşılma mevcut. Çözülmesi dileğiyle. Saygılarımla

hile dedi ki...

Çok güzel , şık durdu. Ama biraz editlemem lazım :)

Adsız dedi ki...

''Hit Adam dedi ki...
Gerçekten faydalandığım her siteye link verdim ben okuyucularımda beni gayet ciddiye alıyor merak etme.

Ugur Dalkıran'ın sitesindeki eklenti düzgün çalışıyor yalnızca resim yüklenecek o kadar sanki kodlar bozulmuşta kendin çalıştırmışsın gibi konuşma.

Çeviriye link eklemek benim insiyatifimde olan bir şey uygun görürsem zaten eklerim.

Ne yani çeviri emek değil mi? O kodları kopyalayıp bloguma yapıştırmıyorum ben tek tek düzenliyorum, kendi bilgilerimi ekliyorum, kendi cümlelerimi kullanıyorum.

Benim ağladığım felan yok burası ağlama duvarı da değil yani :D''

Ne yani çeviri emek değil mi? cümlesine dikkat !
Evet hit adam haklı çeviri bir emektir, Googleyi bu konuda takdir etmek lazım. blog admini anladığınızı umuyorum ♥

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.