.

6 May 2012

Daha iyi Bir Blog için Yapılması Gerekenler


Daha iyi Bir Blog için Yapılması Gerekenler

Bir blog yazarının aklında, Blogumun hitini nasıl arttırırım ? Bloguma nasıl daha fazla ziyaretçi çekerim , Blogumu daha okunur bir hale nasıl getirebilirim vb. tarzı sorular her zaman vardır...

Resim kullanın ; Blogunuza yazdığınız yazılarınızda , en azından bir tane resim,logo,görsel öge içeren bir obje kullanmanız her zaman iyidir.Okurlarınızın yazılarınızdan keyif alması için bu gereklidir...

Fazla yazmayın ; Bir blog yazarının bazen yaptığı en büyük hata , yazılarını uzun tutarak ziyaretçileri sıkmasıdır , Uzun ve anlamsız cümleler ziyaretçilerinizi blogunuzdan uzaklaştırır.Yazılarınızı net ve anlaşılır biçimde yazın..

Yorumları unutmayın ; Blogunuza yorum yapan ziyaretçilerinizin yorumlarını görmezden gelmeyin , olumlu yada olumsuz mutlaka geri dönüş yapın , blogunuza yorum yapan kullanıcılar, mümkün olduğunca çabuk cevap bekler , bu süreyi çok fazla uzatmamaya çalışın..

Yazım hataları ; Blogunuza yazı yazarken yazım hatalarına dikkat edin , mutlaka hata yapabilirsiniz, olabildiğince az hata yapmaya çalışın , yazınızı yayınlamadan önce mümkünse önizleme yaparak yazım hatalarınızı kontrol edin..

Blogunuzu güncel tutun ; Ziyaretçiler güncel blog sever ! Blogunuzu çok fazla aksatmayın , yazdığınız yazılar mümkünse , bir çok kişiye hitap edecek şekilde olmalı , haftada bir yazı yazmayın , günde en az bir yazı paylaşın ve paylaştığınız bu yazıyı sırf yazmak için yazmayın , ziyaretçi kitlenize göre ne uygun bir yazı yazmaya çalışın....

Sıkıcı olmayın ; Her ne kadar ciddi bir blogunuz olsada , bazen blogunuzda komik bir resim , fotoğraf , karikatür vb.. paylaşımlar yaparak ziyaretçilerinizi anlıkta olsa eğlendirebilirsiniz..

Google ile aranızı sağlam tutun ; Yazılarınız güncel ve sizin tarafınızdan yazılmış olsun , kopyala yapıştır yapmayın , blogunuza yüzlerce etiket eklemeyin, etiketler önemlidir...


Eklentileri.blogspot.com Hakkında.


Blogumuz ilk yayınından bu güne , blogger eklentilerini , tüm blogger kullanıcılarına ulaştırmak için yayın yapmış , bu süre içinde hiç bir şekilde kar/gelir elde etmemiş , etmiyecektir..Lütfen desteklerinizi bizden esirgemeyin..

Bizi Facebook ve Twitter üzerinden de takip edebilirsiniz..

10 yorum:

Adsız dedi ki...

adnin konuyla ilgili değil ama temada ana sayfadaki resimlere tıklayınca tam sayfa olarak açılıyor ve ben rahatsız oluyorum acaba bu resimlere tıklanabilmeyi nasıl engelleyebilirim?

Eklentileri.Blogspot dedi ki...

Blog adresinini ve sorunuzu eklentileri.blogspot@gmail.com adresine mail olarak atın yardımcı olayım..

Yer Altı(6)dan Notlar dedi ki...

Ve en önemlisi "Daha iyi Bir Blog için Yapılması Gerekenler" gibi başlıkları pek dikkate almayın, içinizden geldiği gibi yazın, hiti önemsemeyin.

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Melis's world dedi ki...

Blogunuzu keyifle takip ediyorum.

fashionfrommyeye.blogspot.com

Unknown dedi ki...

Her gün blogunuza girip göz gezdiriyorum. Gerçekten başarılısınız. Başarılarınızın devamını dilerim

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Ercan Kara dedi ki...

bu blogdan ögrendiğim cok şey oldu çok tesekkürler...

http://bugunkihaber.blogspot.com

Unknown dedi ki...

Gerçekten çok güzel bir blogunuz var. Başarılarınızın devamını dilerim.

http://istepufnoktasi.blogspot.com.tr/ dedi ki...

sizden çok bilgi edindim yazınız için teşekkür ederim.
plastikLahana.blogspot.com.tr
birde bloguma bakmanız mümkün mü eksiğim var mı diye

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.